Rólunk

" A mi barátaink tudják , melyik a jó bor! Meg is érkeznek amint kibontunk egyet!"A családi borászat szőlői kilenc hektáron teremnek, többnyire a Fertő-tó partján, a Steiner, a Harmler, a Dudles, a Kohlenberg, valamint a Kogl dűlőkben, ahol Kékfrankos,  Merlot, Cabernet Sauvignon mellett kisebb részben fehér szőlő is akad, némi Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Zöld veltelini és Zenit. A korai időktől a vörösbort pártoltuk, így van ez ma is, de fehérborokat is készítünk többnyire a vendégek kedvéért, ételek mellé könnyedén fogyasztható italnak.

A szőlőmunkákat a legnagyobb odafigyeléssel maguk végezzük, gondosan ügyelve a környezetkímélő gazdálkodásra. A feldolgozás a Lehár Ferenc utcában újonnan felépített modern technológiával ellátott borászati üzemünkben, a vörösborok érlelése a 200 éves pincében történik.A szortimentben a modern vonalú vörösborokon túl van tradicionális módon készült, vadélesztős "nagypapa kékfrankosa" is, amelyre a család rendkívül büszke: szeretjük megmutatni a kóstoló közönségnek ezt a valódi, régi vágású, jól iható soproni bort. A merlot-ból és a kékfrankosból rozé is készül. A modern technológiát bevetve készülnek a gyors fogyasztásra szánt, friss és ropogós fehérborok, valamint rosék.

Maga a borászkodás családi örökség. Mi is évszázadok óta őrizzük a poncichter hagyományokat, a munkát mindenkor legalább három-generációnyi férfitag osztotta meg egymás között. Apáról fiúra száll a tudás, a szőlőművelésen és a borkészítésen túl a mai napig értünk a hordókészítéshez is. A pincében még mindig ott van a dédpapa által készített gesztenyefa hordó, de az összes többi, használatban lévő nagyhordót is  magunk állítottuk össze. 

Nyitva tartás: Bejelentkezés alapján egész évben

H-9400 Sopron, Lehár Ferenc u. 58.

Pincelátogatás, Borkóstoló

Ülőhelyek száma 10- 60 fő

Hideg- meleg ételek

ganglbor@gmail.com

GANGL WINERY